Satulasepän ja nahkatyöt Lappeenrannasta ympäri Suomen

Satulapalvelu Himalaya toteuttaa asiakaslähtöisesti ja korkealaatuisesti niin satulasepän palvelut kuin vaativatkin nahkatyöt. Palvelen asiakkaitani Lappeenrannasta ja Etelä-Karjalan alueelta aina koko Suomen alueelle ja toisinaan myös ulkomaille asti.

Nahkatyöt monipuolisesti ja laadukkaasti

Nahka on upea, vertaansa vailla oleva vahva ja monikäyttöinen materiaali, joka oikein hoidettuna kestää kovaakin käyttöä ja erilaisia olosuhteita vuosikymmenestä toiseen. Laadulla on kuitenkin väliä ja vaikka käytänkin ainoastaan laadukkaita nahkalaatuja, tarkistan jokaisen käyttämäni nahan kohta kohdalta ennen tuotteen valmistusta.

Teen kaikenlaiset nahkatyöt, kuten korjaukset, hihnojen ja nahkaosien vaihdot, paikkaukset ja muokkaukset sekä toteutan uudet nahkatuotteet toiveidesi pohjalta nahkatyön arvokkaita perinteitä kunnioittaen. Työni perustana ovat huolellisuus ja turvallisuus, minkä johdosta käytän töissäni ainoastaan laadukkaita, tarkastettuja nahkalaatuja, jotka valitsen aina käyttötarkoituksen mukaan.

Valmistan ja ompelen nahkatuotteet korkealaatuisena käsityönä, jolloin niissä on nähtävissä käsityön leima ja konetyötä huolellisempi toteutus. Käytän ompelussa vain laadukkaita, tähän käyttöön suunniteltuja ja äärimmäisen vahvoja lankalaatuja. Äärimmäistä kestävyyttä vaativissa kohteissa hyödynnän valmistajien patentoimia lankoja, joiden murto- ja vetolujuus on huippuluokkaa.

Nahan laadulla on väliä

Nahka on materiaalina arvokasta, joten usein erittäin alhainen tuotteen hinta kertoo edullisemmasta nahkalaadusta ja pahimmillaan myös huonommasta työnlaadusta. Huonolaatuista nahkaa on markkinoilla harmillisen paljon, joten kannattaa olla kriittinen tuotetta tarkasteltaessa, sillä huonolaatuinen nahka pahimmillaan katkeaa ja tämä toki on erittäin suuri riskitekijä.

Hyvälaatuinen nahka tuoksuu miellyttävältä, on tasalaatuista, sileää, joustavaa ja taipuisaa eikä "irvistä" edes vahvasti taittaessa. Se imee hoitotuotteet itseensä ja pehmenee selkeästi tuotteessa luvatulla tavalla ja on rakenteeltaan vahvaa ja kestää kuormitusta kuten kuuluu.

Varusteissa nahan etu on pehmeys ja käyttötarkoitukseensa muokkautuminen ja puhtaana ja hyväkuntoisena se ei hankaa tai aiheuta hiertymiä sekä satulassa tarjoaa erittäin hyvän pidon ratsastajalle. Hyvään nahkatuotteeseen kannattaa panostaa, sillä parhaimmillaan ja hyvin hoidettuna tuote palvelee sinua koko harrastuksesi ajan!

Nahkatyöt – hinnasto

Tuntityöveloitus (ellei erillistä työhintaa) á 37,00 €.

 • Vastinhihnat (sis. vaihtotyön):
  • lyhyt 15,00 €/hihna; jos vaihto vaatii satulan avaamisen, hinta +15,00 €/vaihtotyökerta
  • pitkä 22,00 € / hihna
  • pitkä, joissa niittikiinnitys etukaaren päässä 38,00 €/hihna
 • Valjaiden, suitsien, nahkapäitsien ym. nahkahihnojen vaihdot alk. 15,00 € (hinta rakentuu vaihdettavan hihnan koosta ja mahdollisista lisäosista)
 • Ompeleiden korjaustyöt/soljenvaihto alk. 20,00€

Auki revennyt istuinnahka, tuntiveloitus:

 • Venyttämällä (vaatii ainekäsittelyn) ja ompelemalla (ei paikkaa päälle). Kestää hyvin käyttöö. alk.37,00 €
 • Samanvärisellä nahkapaikalla: liimauskiinnitys alk.45,00 € (heikompi mekaanisen kuormituksen kesto) ja ompelukiinnitys alk. 65,00 €
 • kustomoidulla nahkapaikalla (haluttu väri/erikoiskuvionahka ja paikan malli (esim. tribaali, ornamentti ym.). Paikan kiinnitys ompelemalla (kestää hyvin käyttöä) alk. 80,00 €

Useita, upeita erilaisia nahkalaatuja ja värejä; kysy! Toteutetaan asiakkaan toiveiden pohjalta!

Mittatilaustuotteet

 • Suitset alk. 150,00 €
 • Nahkapäitset (myös erikoisjäreät oripäitset) alk. 120,00 €
 • Otsapanta (perusmalli) alk. 35,00 €, ks. myös HilmayArt-luksusmallit
 • Nahkapehmuste (irrotettava tai kiinteä) alk. 20,00 €
 • Nahkaohjat alk. 45,00 €
 • Jalustinhihnat alk. 60,00 € - kustomoidut eli nimikoidut ja kivillä tai esim. Suomen lipun väreillä varustettuna alk.75,00 €
 • Valjaiden/suitsien ym. osat alk. 35,00 €
 • Nahkaiset kaulapannat alk. 35,00 €
 • Muut nahkatuotteet: kysy tarvitsemaasi, niin toteutetaan!

Nahkatuotteiden (siis myös satulan) "kustomointi" eli muokkaus persoonalliseksi erilaisin tavoin (nahkakirjailut, intersiatekniikalla toteutetut nahkakustomoinnit, kirjailut, koristekivi-, helmi- tai ketjukoristelu, nimikointi eri tekniikoin ja värjääminen toiveiden mukaan – kysy lisää!

Huom. Hinnastojen hinnat ovat voimassa toistaiseksi – pidätän oikeuden muutoksiin. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Hinnat eivät sisällä mahdollisia toimituskustannuksia.

Satulatyöt tinkimättömällä ammattitaidolla

Tarjoan monipuolisia satulasepän palveluja satulan toppaus- ja modifiointitöistä aina satulan rungon muokkaukseen asti. Niin toppauksissa kuin rungossa laatu ja huolellisuus ovat avainsanoja, ja siksi käytänkin esimerkiksi toppauksissa vain erittäin korkealaatuisia villalaatuja – valittavanasi on pitkäkuituinen Kiefferin, Passierin, Prestigen synteettinen villa tai laadukas pitkäkuituinen, aito englantilainen lampaanvilla (harmaa Jacobs-rodun villa tai valkoinen "perinteinen" villa). Lisäksi avaan satulan aina kokonaan. Näin saan samalla tarkastettua satulan rungon, mahdollisten sidosniittien kunnon sekä vastinhihnojen kiinnityksen – Kieffereissä myös takalevyjen kunnon.

Lue, millainen on hyvä satula ja tutustu myös satulan sovituspalveluun.

Milloin tarvitaan satulan toppausta?

Toppaaminen on ajankohtaista, kun toppaukset ovat kovat, muhkuraiset, epäsymmetriset toisiinsa nähden, painuneet tai liian tyhjät. Ostaessasi käytetyn satulan kannattaa omalle hevoselle toppaamista harkita, vaikka toppaukset tuntuisivatkin vielä "hyviltä", sillä toiseen selkään muokkautuneet villat käyvät harvoin suoraan toiselle hevoselle eivätkä napakammat toppaukset enää muokkaudu uuden selän mukaan.

Mielipiteitä optimaalisesta toppausten täyttöasteesta on monia, mutta pääsääntö on se, että toppauksen tulee antaa painettaessa kuitenkin periksi; jos et painamalla saa toppausta antamaan periksi, ovat ne ehdottomasti jo liian kovat.

Osa käyttää perusperiaatteena sitä, että toppauksen on oltava pehmeän jäntevä, kuten lihas ja tämä on melko lailla hyvä vertaus; ovathan toppaukset selkälihasten päällä ja kantavat ja jakavat tasaisesti ratsastajan painon. Säästäminen toppaamisen kustannuksella on huono ratkaisu ja pahimmillaan aiheuttaa suuremmat kustannukset hevosen selän kipeydyttyä!

Perustoppaus

Rungon mallin tai merkin mukaan toteutetaan useiden kuvien ja sovitustilanteessa myös koeratsastuksen pohjalta, joiden osalta asiakasta ohjeistetaan ja tarvittaessa pyydän lisäkuvia/-tietoja. Aina ei ole tarpeen vaihtaa villoja kokonaan - toisinaan riittää villan lisääminen, osan poistaminen ja olemassa olevan mallin muokkaaminen. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että satulassa oleva villa on hyvälaatuista ja -kuntoista. Olen satulan saavuttua asiakkaaseen yhteydessä ja sovimme yhdessä tarvittavan työn satulan osalta. Toteutan myös mallinmuutostyöt korokepalojen avulla ja näillä voidaan esim. kompensoida hevosen puolieroja, jotta satula saadaan istumaan symmetrisesti selässä tai korottaa satulaa viemättä paneelista tilaa.

Mittatilaustoppaus

Mittatilaustoppaus toteutetaan asiakkaan luona satulaan, joka on malliltaan ja mitoiltaan sellainen, että se hevoselle varmasti on sopiva. Satula katsotaan liikkeessä (edellyttää ratsastuksen satulan kanssa) ja kuvataan lämpökameralla sekä katsotaan mallin ja täyttöasteen tilanne ennen toppausta. Tämän jälkeen satula uudelleentopataan ja tehdään mahdolliset mallin muokkaukset ja sitä sovitetaan tarvittaessa toppauksen aikana, jotta malli saadaan tehtyä täysin selän mukaan.

Valmis satula koeratsastetaan ja kuvataan jälleen lämpökameralla ja mahdolliset hienosäädöt toteutetaan. Lisätoppaaminen on aiheellista käyttöasteesta riippuen kuukauden-muutaman kuukauden kuluttua villan vaihdosta ja tällöin on suositeltavaa katsoa sopivuus liikkeessä, jotta satulasta ja selästä saadaan otettua uudet lämpökamerakuvat.

Satulatyöt – hinnasto

 • Satulan rungon tarkastaminen avaamalla satula 35,00 €
 • Satula voidaan tarkastaa myös taivutuskokein, mutta esim. sidosniittien tai rakenteiden kuntoa ei näin voi luotettavasti havaita, jos vika on "alkava" eli ei vielä ilmene taivuteltaessa. Tarkastus ja kunnon arviointi avaamatta 15,00 €

Satulan perushuolto 85,00 €

Huollossa tarkastetaan:

 • rungon suoruus
 • satula avaamalla:
 • puu-/metallirunkoiset -> sidosniittien kunto
 • puu-/metallirunkoiset-> runkorakenteiden ja muiden kiinnitysten kunto
 • muovirunkoiset kiefferit-> rungon sekä takalevyjen kunto ja kiinnitykset (muutamassa mallissa takalevyjä ei ole)
 • etukaaren päiden kiinnitykset
 • vastinhihnojen kiinnitykset
 • piilossa olevien nahkaosat ja kiinnittymisvälit
 • paneelien runkoa vasten olevat pinnat ja ompeleet
 • pohjanahan ja siipien kiinnitykset
 • jalustinkoukkujen niitit ja kunto
 • vastinhihnat ja niiden ompeleet
 • toppausten kunto ja villamateriaali
 • ompeleiden ja saumojen kunnon tarkastaminen ja puhdistus
 • koko satulan tehopuhdistus, mahd. värinpalautus ja nahan syvähoito

Tarvittaessa myös pienten kosmeettisten virheiden meikkaus. Jos satulassa havaitaan vikoja/laittoa edellyttäviä kohtia, niiden korjaamisesta neuvotellaan satulan omistajan kanssa ja nämä ovat erillishinnoiteltuja (ks.alla) töitä eivätkä siis sisälly huollon hintaan. Satulasta saa kirjallisen huoltotositteen.

Toppaustyöt

HUOM. Työhinnat eivät sisällä sovituspalvelumaksua eivätkä matkakorvauksia.

 • Kokotoppaus eli villan 100 % vaihto (rungonmallin/merkin mukainen toppaus, satulan toimitus itse tuomalla tai lähettämällä tai ajanvarauksella asiakkaan tiloissa). Satula avataan tällöin aina ja samalla tarkastetaan satulan runko ja kiinnitykset 180,00€.
  Lisätoppaus on tarpeen satulan käyttöasteesta ja villalaadusta riippuen 1-6 kk:n päästä ks. alla: Osatoppaus
 • Mittatilaustoppaus (edellyttää koeratsastukset ennen ja jälkeen, jotta saadaan lämpökamerakuvat) - toteutetaan joko asiakkaan tiloissa tai Einolan tallilla ja edellyttää ajan varaamisen 250,00 €
 • Osatoppaus (villan lisäys tarvittavaan kohtaan/poistaminen/mallin muokkaaminen) alk. 70,00 €
 • Lisätoppaus (tasainen villan lisäys kokotoppauksen jälkeen) 100,00€
 • Paneelitopatun satulan muutostyö villatoppauksiin alk.200,00 €
 • Villatopatun satulan muutostyö paneelitoppauksiin/paneelitoppausten vaihto – kysy!
 • Cair- eli ilmatopatun satulan muutostyö villatoppauksiin 200,00 €
 • Korokepaloilla rungonmallin muokkaus alk. 40,00 €
 • Muut muokkaustyöt tapauskohtaisesti työn ja materiaalin mukaan

Muut satulatyöt:

Omistatko Kiefferin? Tässä merkissä on useimmissa malleissa ns. takalevyt paneeleissa ja valitettavasti toisinaan levyt kuormituksessa ja käytössä etenkin iäkkäämmissä satuloissa voivat haljeta/murtua ja tällöin satula on käytännössä käyttöön soveltumaton, sillä paneeli pääsee halkeaman vuoksi vääntymään väärään asentoon ja satulasta tulee vino eikä se toimi kiinnityksensä osalta kuten valmistaja on tarkoittanut.

Tällöin vaihtoehtona on tilata tehtaalta korvaava levy tilalle ja asentaa se hajonneen tilalle tai omana näyttötyönäni tarjoan vaihtoehtona konseptin, jossa satulasta tehdään ns. perinteinen malli; kiinnitys muunnetaan takaompeleelliseksi kuten useimmat villatopatut satulamerkit ovat. Tämä ei oikein tehtynä muuta satulan mallia ja tällöin myös paneeliosasta poistuu hajoavat osat + satula on takaa pehmeämpi yhden muovikomponentin puuttuessa, joten tämä lisää myös käyttömukavuutta. Jos kyseessä on alkava/pieni halkeama, voidaan levy myös raudoittaa, joka usein riittää estämään halkeaman suurenemisen ja pitää levyn suorassa, mutta toisaalta voi myös hankaloittaa toppaamista jatkossa ja muovi voi raudoituksen kiinnikkeiden osalta pettää käytössä tai haljeta toisesta kohtaa.

Jos siis epäilet oman satulasi levyjen kuntoa, kannattaa satula aina tarkistuttaa tai kurkata niiden tilanne itse. Älä käytä satulaa, jossa levy/levyt ovat hajonneet!

 • Kiefferin haljenneiden takalevyjen poisto ja paneelien muutos "perusmalliksi" (ks. ylempää kuvaus tästä muutostyöstä!) Molemmat vaihdetaan vaikka vain toinen levy olisi viallinen! 250,00 €
 • Kieffer takalevyjen korjaus raudoittamalla (jos vaurio on kohdassa, jossa voidaan toteuttaa kestävästi) alk. 75,00 €
 • Hubertus Flexline etukaaren vaihto, vaihtokaaren kanssa 65,00 €, jos asiakkaalla oma kaari, 45,00 €
 • Albion Platinum ja Genesis etukaaren vaihto 160,00 € (ei sisällä kaarta)
 • Etukaaren sidosniittien vaihto 200,00 €/yksi niitti - lisäniitit 25,00 €/kpl

Rungonmuokkaus

 • Lämpömuokattavien muovirunkoisten satuloiden (Kieffer -> vanhemmat kuin -92 valmistetut asiakkaan omalla vastuulla), Ordo Equester, Pfiff, Tekna ja Prestige leveyden muokkaus 90,00 €
 • Teräsvahviste-etukaarellisten satuloiden (valmistajan luvalla muokattavia ovat Andy Foster, Jorge Canaves, Ideal, Supreme, Rossner, Ryder, Cliff Barnsby/Barclay ja Pfiff) leveyden muokkaus hydraulisesti +/-1 cm/muokkauskerta 80,00 €
 • Metallivahvisterunkoisen satulan rungon oikaisu (edellyttää satulan avaamisen) 120,00 €
 • Jalustinkoukun vaihto alk. 160,00 € (esim. toppaamisen yhteydessä kysy tarjous)
 • Selkärangantilan levennys toppaustyön yhteydessä 45,00 €, pelkkä levennystyö 80,00 € (edellyttää satulan avaamisen)
 • Paneelitopatun satulan paneelin mallin muutos / kiinnityspisteen siirto alk. 120,00 €
 • Satulan siipien lyhentäminen/mallin muutos alk. 45,00 €
 • Setolkka-/silatyynyjen tai länkipatjojen toppaus alk. 80,00 €
 • Värikäsittely / nahan elvytys alk. 25,00 €

Huom. Hinnastojen hinnat ovat voimassa toistaiseksi – pidätän oikeuden muutoksiin. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Hinnat eivät sisällä mahdollisia toimituskustannuksia.

Kerro rohkeasti toiveesi ja ideasi – autan toteuttamaan ne yksilöllisesti, laadukkaasti ja juuri mieltymystesi mukaisesti!

Ota yhteyttä!

Satulasepän ja nahkatyöt mittatilaustyönä

 • Satulan toppaus
 • Satulan sovitus
 • Satulan korjaus
 • Vastinhihnojen vaihto
 • Rungon oikaisu
 • Nahan ompelu ja korjaukset
 • Hihnojen ja nahkaosien vaihto, paikkaus ja muokkaus
 • Autojen nahkaverhoilut ja nahkapäällysteet (mm. nahkaratti, penkinpäälliset)
 • Nahkapenkkien korjaus
 • Muut ajoneuvojen nahkatyöt

Tutustu myös uniikkeihin designnahkatuotteisiin!