Satulan valinta – millainen on hyvä satula?

Tutustu Satulapalvelu Hilmalayan tietopakettiin

Joskus satula, joka selkään sovitettaessa näyttää kaikin puolin erinomaisesti hevosellesi sopivalta, saattaa kuitenkin syystä tai toisesta osoittautua epäsopivaksi joko heti ratsain testattaessa tai useamman ratsastuskerran jälkeen ja satulan sopivuuttahan on tarkoitus arvioida aina nimenomaan liikkeessä - tallinkäytävälle seisten liikkumisformaattia on haastavaa arvioida!

Tästä syystä suosittelen, että satulaa kokeillaan aina useamman ratsastuskerran ajan. Miksi? Useampi kerta on tarpeellinen siitä syystä, ettei ensimmäinen kerta useinkaan riitä todellista sopivuutta kertomaan - lihakset mukautuvat hetkellisiin poikkeamiin, mutta reagoivat toistuvaan, vääränlaiseen kuormitukseen.

Hevonen on nöyrä eläin, eikä välttämättä paljasta helposti kipua/epämukavuutta, joten tästä syystä on myös hyvä hevosen tuntevan tahon arviota kysyä! Ensimmäisillä kerroilla hevonen voi liikkua hyvin tai jopa hetkellisesti paremmin, mutta vasta useampi kerta antaa luotettavan vasteen.

Satulan tarkastus ja satulatyöt

Jos epäilet satulasi kuntoa tai se tarvitsee laittoa/päivitystä, katso päävalikosta Satulasepän ja nahkatyöpalvelut-sivulta lisätietoa ja kysy lisää!

Ota yhteyttä!