SATULA VAIHDOSSA

Onko oma satula este uuden hankkimiselle? Vaihto on yksi vaihtoehto! Valitettavasti kaikkiin myynnissä oleviin satuloihin vaihto ei ole mahdollinen, joten ne satulat, joihin vaihto on mahdollinen, hintatiedon luota löytyy tieto VAIHTO.

Yleisen käytännön mukaan vaihtohyvitys on 70% vaihdossa tarjottavan satulan ajantasaisesta hinnasta, joten sikäli vaihdossa toki häviää esim. myyntivälitykseen (15%) verrattuna.

Satulan ajantasaisen hinnan arvioin satulan merkin, iän, kunnon sekä myös koon mukaan ja vertaan myynnissä olevien keskihintaan ja uuden vastaavan ajantasaiseen ohjevähittäishintaan. Jos satula edellyttää ehdottomasti laittoa (toppaus, hihnojen vaihto, ompeleminen, värikäsittely tms.), hyvityshinta lasketaan nämä työt huomioiden. Jos lateksipaneelit ovat kovettuneet, ei satula sovellu käyttöön emmekä siis ota tällaista vaihdossa, mutta voit tarjota tällaista satulaa ostettavaksi projektisatulana (satula tulee tällöin korjauskehittelyyn tai purkuun). Jos satulan väri on pahasti kulunut/patinoitunut/tummunut tai satula on naarmuinen tai pinta muutoin vahingoittunut tai satula on kärsinyt kosteusvaurion tai nahka päässyt kuivumaan, hinta katsotaan kunnon sekä sen mukaan, onko vika korjattavissa. Esteettinen vika on monesti ostajalle syy valita parempikuntoinen vaikkei se käyttöä muutoin rajoitakaan, joten siksi em.ovat siis hintaa laskevia tekijöitä!

Kapeille ja suuri-istuimisille (pitkille) satuloille kysyntää on selkeästi vähemmän, joten niiden osalta harkitsemme tilanteen ja kysynnän mukaan - kysy siis! Reilusti vanhempaa satulaa voi myös tarjota; hinta määräytyy näillä kunnon, merkin ja rungonmallin sekä mahdollisen päivittämistarpeen mukaan.

*** Merkittömiä tai ns. "halpis-satuloita" en ota vaihdossa; näiden materiaaleista /rakenteista ja siten käytön turvallisuudesta ei ole riittävää tietoa.

*** Erikoissatulat tapauskohtaisesti

Vaihtosatulaa voit siis tarjota ja hyvitys on 70%, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

# istuinkoko enintään 17,5" (18" em. ohjeen mukaan)

# leveys vähintään Medium/normaali (kapeammat em. ohjeen mukaan)

# laadukas merkki

# ikä mielellään max. 10 vuotta (vanhemmat em. ohjeen mukaan)

# kunto: rungon on oltava ehjä ja suora (tarkistetaan kaikista), vastinhihnojen ja toppausten (myös lateksitopatut) tulee olla vähintään käyttökuntoiset (laittoa edellyttävät em. ohjeen mukaan), jalustinkoukkujen tulee olla ehjät/suorat ja yleiskunnon tulee olla siisti ja nahan kunnossa (kosteusvaurioiset, kuivuneet, väri-"vikaiset", naarmuiset/pintavahingoittuneet em. ohjeen mukaan)

Kysy lisää ja tarjoa omaasi!